EFOP-2.4.1.-16-2017-00072 - Nyíracsád Község honlapja

https://www.booked.net/
0
°
C
-3°
Nyiracsad
Kedd, 03
7 napos előrejelzés
Az aktuális névnap megjelenítése a honlapon
Tartalomhoz ugrás

EFOP-2.4.1.-16-2017-00072

Pályázatok
EFOP-2.4.1-16-2017-00072

 
Kedvezményezett neve: Nyíracsád Község Önkormányzata

 
Projekt címe: Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ERFA)-Nyíracsád

 
A szerződött támogatás összege: 187 787 748 Ft

 
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

 
A projekt tartalmának bemutatása:
 
A projekt megvalósítás során a szegregátumban élő lakosság életkörülményeinek, azon belül is lakhatási körülményeinek javítása a cél. A projekt megvalósítás során 32 fő részére komfortos szociális bérlakás kialakítása tervezett. Az EFOP-1.6.2 pályázatban érintett szegregátumokban szolgáltató pontok kialakítása tervezett. A szolgáltató pontok kialakításának köszönhetően a szegregátumban, jellemzően komfort nélküli vagy fél komfortos lakásban élők számára is elérhetőek lesznek az alapvető szociális igények, mint például a mosás, tisztálkodás, főzés, stb. A szolgáltató pontokon túl egy Csillag szolgáltató ház építése is része a projektnek, amely elhelyezése település központi helyén, integrált környezetben, jól megközelíthető helyszínen kerül kialakításra. A Csillag szolgáltató ház kialakításának célja a szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, egy olyan épület kialakítása, amely biztosítja a közösségi teret a rendezvényekhez és a program megvalósításához kapcsolódó humán szolgáltatásokhoz, melyet az akcióterületen élők és a település lakói egyaránt igénybe vehetnek.
 
A projekt keretében közterület fejlesztés is tervezett, amely során a szegregátumon belül és az integrált település részen is egy-egy közpark kialakítása tervezett.
 
A projekt keretében tervezett, megvalósuló komplex lakhatási és közösségi célú infrastrukturális fejlesztések, biztosítják a célcsoport tagjainak lakhatási körülményeinek, illetve a településrész, közvetett módon a település egésze lakosságának életkörülményeinek javulását. Az újonnan kialakított szociális bérlakások beépülnek a település lakásgazdálkodási rendszerébe, segítik a fiatalok helyben tartását, a helyi lakosság lokálpatriotizmusának erősítését.

 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.18.

 
A projekt azonosító száma: EFOP-2.4.1-16-2017-00072
Vissza a tartalomhoz